2018

 • TÄVLING: Namnge vår ungdomsverksamhet

  Det behövs ett forum där vi kan synas ut mot allmänheten och våra unga medlemmar. Vi har därför beslutat att skapa en ungdoms-Facebooksida i Elektrikerförbundets namn, där vi kommer jobba för att nå ut till så många unga elektriker som möjligt. Hjälp...

 • Vi presenterar: Vår nya Centralt Ungdomsansvarig

  Jonas Eriksson är sedan Förbundsmötet i maj 2018 vald till Centralt Ungdomsansvarig. Som Centralt Ungdomsansvarig för Elektrikerna arbetar man med alla ungdomsfrågor nationellt och internationellt.

 • Välkommen på seminarium!

  Seminariumet "Lönebildning i en ny tid?" diskuterar kring rapporten "Industrins lönenormering kan och bör reformeras" av professor Lars Calmfors och arrangeras av 6F och Katalys.

 • 6F-rapport om lönebildning i Skandinavien

  I dag presenterar vi en rapport inom ramen för 6F:s (Elektrikerna, Målarna, Byggnads, Seko och Fastighets) lönebildningsprojekt "Lönebildning för jämlikhet". Vår rapport "Lönebildningen i de skandinaviska länderna" jämför lönebildningsmodellerna i Da...

 • Petter Johansson tar över huvudansvaret för Kraftverksavtalet

  Petter Johansson tar över huvudansvaret för Kraftverksavtalet från Ulf Carlsson. Ulf Carlsson kommer under året att gå i pension och har nu formellt lämnat över huvudansvaret för förbundets näst största avtal, Kraftverksavtalet, till Petter Johansson...

 • Tvådagars kraftverkskonferens

  Den 24-25 september träffades kraftverkare på Rönneberga i Stockholm för att diskutera framtiden för Sveriges kraftverkare och branschrelaterade frågor.

 • Två kraftverkselektriker döda efter stormen Knud

  Inom en vecka har två personer inom vår bransch dött på jobbet. Två kraftverkselektriker som arbetade med röjningsarbete efter stormen Knuds framfart över södra och sydöstra Sverige.

 • Nytt prestationslönesystem på Otis

  Efter en lång tids förhandlingar har förbundet och Otis träffat en överenskommelse om ett prestationslönesystem för nyproduktion (NE), modernisering (MOD) och rulltrappor (ESC) samt för efterarbeten s.k Adjuster.

 • På söndag är demokratins högtidsdag!

  Ditt engagemang och din delaktighet kan påverka och göra skillnad, såväl i valet som i facket. Använd din rösträtt senast söndag den 9:e september och påverka hur Sverige styrs nästkommande 4 år.

 • Grattis till augustis vinnare i ackordstävlingen!

  Vi gratulerar ackordslaget från Assemblin El i Stockholm och ackordslaget från Assemblin El i Falkenberg till vinsten i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.