Elektrikernas representanter på LOs Ungforum tillsammans med Anton Levein

Elektrikernas representanter på LOs Ungforum tillsammans med Anton Levein

Fotograf: Stefan Johansson

Elektrikerna deltog på LOs ungforum

Nu var det dags för mycket populära ungdomsforumet som LO varje år arrangerar. Inbjudna är unga förtroendevalda från de olika fackförbunden samt SSU. 

Publicerad:

Över 220 personer deltog under tre dagar ute på Runö kursgård som ligger i Åkersberga, en bit utanför centrala Stockholm. Elektrikerna hade 6 deltagare på plats.

Årets tema var "Equal Rights – då, nu och för alltid" och kändes väldigt passande med tiden som är. Årets upplägg var lite annorlunda än tidigare år. Istället för massa föreläsningar var det mer grupparbeten där deltagarna fick arbeta fram konkreta förslag på förändringar. Att nästa år är valår genomsyrade hela forumet. Deltagarna fick själva grupparbeta kring viktiga frågor i valet och det hela resulterade i massa häftiga valaffischer som sedans visades upp för förbundsledningarna från de olika förbunden som var inbjudna.

Deltagarna från Elektrikerna fick besök av Jonas Wallin, förbundsordförande, samt Per-Håkan Waern, förste vice ordförande. Där fick deltagarna chansen att ställa frågor och diskutera i lite lättare forum med förbundsledningen. Anton Levein som är facklig-politisk samordnare från 6F kom också ut och pratade om valet och vad som är viktigt ur ett 6F-perspektiv.

Några av föreläsningarna som hölls var Marcus Priftist som pratade om strukturell rasism, vad det är för något och hur man motarbetar det.

Något som också görs på varje ungforum är att dela ut priset "Årets fackliga hjältedåd". Det var flertalet duktiga finalister men den som fick priset var Maria Lövgren. Maria är aktiv i Handelsanställdas förbund och hon var med och bildade den första fackklubben på klädbutiken Zara nere i Malmö.

Maria Lövgren från Handels vann ”Årets fackliga hjältedåd”

Maria Lövgren från Handels vann ”Årets fackliga hjältedåd”

Fotograf: Claes Thim

Vi som deltog från Elektrikerna på forumet var: Claes Thim, David Johansson, Elin Fagerlind, David Wikström alla från El-ettan, samt Simon Kavallin från VK 31 och Stefan Andersson från VK8.

Uppdaterad: