Leif och försäkringsinformatör David Aura

Tryggare som medlem

Leif jobbar som installationselektriker på Bravida i Långshyttan, södra Dalarna. När han blev sjuk i cancer så fick han inte bara bra stöd av kollegorna på jobbet utan även från Elektrikerna.

Publicerad:

Hos Elektrikerna fick han kontakt med Försäkringsinformatör David Aura som uppmuntrade honom att söka Diagnosersättningen hos Folksam som man som yrkesverksam medlem ansluts till automatiskt.

Leif fick därefter hjälp av administratörerna i Region Mitt att ansöka och han säger att det inte var krångligt överhuvudtaget. Genom försäkringen fick Leif ut 50 000 kr, en summa som gjorde stor skillnad när han på grund av sin sjukdom inte kunde jobba mer än 10%. Han poängterar att både David och "tjejerna på kontoret" ska ha all cred som uppmuntrade och hjälpte honom att söka.

"Det gäller att fortsätta vara positiv och ta hand om sig själv och våga ta emot hjälp. Det var skönt att slippa tänka så mycket på pengar när jag var sjukskriven men den stora högvinsten är att jag nu är frisk", säger Leif.

Sjuk- och efterlevandeförsäkring

Sjuk- och efterlevandeförsäkring ansluts du till automatiskt som ny yrkesverksam medlem om du inte tackar nej. Genom den kan man bland annat få ersättning vid vissa diagnoser eller arbetsoförmåga.
Läs mer på Folksams hemsida

Uppdaterad: