Fotograf: Jonas Lindgren

Avtalsinfo ute hos våra medlemmar

Nu är avtalsrörelsen i full gång och vi har varit ute på besök hos våra medlemmar. Nyköping, Hudiksvall, Stockholm, Örebro, Borås, Göteborg och Halmstad är bara några få av de städer som vi har gjort arbetsplatsbesök. Vi har informerat och diskuterat både våra och motpartens avtalskrav.Som bilden visar ger våra medlemmar tummen ner för EIO:s avtalskrav.

Publicerad:

Ett hett ämne för våra diskussioner med våra medlemmar var resereglerna. Det diskuterades om arbetstider och varför byggbranschen så stelbent hänger kvar vid 7-16, vilket fungerar dåligt i kombination med att hämta och lämna på dagis.

Brytpunkt och 6F-samordningen diskuterades också mycket. Det uppstod diskussioner kring förslagen om ändrade arbetstider, nya reseregler och om uttagsreglerna kring arbetstidsbanken. Intresset och kampviljan är stor för att förbättra kollektivavtalet. Våra medlemmar anser även att företagen borde utbilda mer och därmed öka kompetensen på företaget och den anställde. Självklart pratade vi också om att vi vill ha ökad trygghet på arbetsplatsen med bra arbetsmiljö och trygga anställningsförhållanden för unga in i arbetslivet.

Kort sagt kan vi konstatera att det är god stämning och hög stridsmoral ute hos våra medlemmar i landet!

Uppdaterad: