Fotograf: Diana Oldenburg

Elektrikerna varslar om sympatiåtgärder för Seko och Fastighets

Fastighetsanställdas Förbund och Seko har, efter långa förhandlingar, inte lyckats komma överens med Almega Tjänsteförbunden för avtalsområdet Serviceentreprenad. De har därför vänt sig till oss med en begäran om sympatiåtgärder. Elektrikerförbundet har svarat ja till denna begäran och beslutat att vidta sympatiåtgärder.

Publicerad:

Sympatiåtgärderna träder i kraft fredagen den 17 juni klockan 17.00 och gäller tills ett avtal tecknats eller annat meddelas.

- Det är inte klokt på någon punkt att Almega vägrar att teckna ett avtal med Fastighets och Seko om att städarna ska få 590 kr i löneökningar som andra fått på svensk arbetsmarknad. Att just lågavlönade städare inte ska få en bra löneökning är helt oanständigt. LO och Svenskt Näringslivs rekommendation gäller.

- Nu måste Svenskt Näringsliv ta stridstupparna på Almega i örat annars väntar en upptrappning. Att förvägra lågbetalda städare en rimlig löneökning är på gränsen till vämjeligt. För oss inom Elektrikerförbundet är det en självklart att ställa upp på våra kamrater. Deras kamp är vår kamp.

Se hela varslet och omfattningen av varslet nedan:

EIO - varsel

EFA - varsel

 

Uppdaterad: