Fotograf: Leif Göbel

Vi ska lyfta fram och satsa mer på våra unga elektriker

Per-Håkan Waern lyfte fram de unga elektrikernas betydelse för medlemsutveckling och framtiden.

Publicerad:

Centrala representantskapet lyfte Per-Håkan Waern fram de unga elektrikernas betydelse för medlemsutveckling och framtiden. Nästan var tredje aktiv medlem i förbundet är under 30 år.

Dessutom finns det flera tusen unga som går på elprogrammen i gymnasieskolorna. Av alla dessa elever har cirka 3 000 valt att bli elevmedlemmar.

– Jag började det här talet med att vända mig till er som är förtroendevalda. Vi är aldrig starkare än vår svagaste länk. Vi måste vara talangscouter, skickliga sådana. Vi måste upptäcka dem i vårt förbund som vill ge av sin entusiasm och energi. I Belgien lyckas man. Det är det enda landet i Europa där man har en positiv facklig medlemsutveckling. Där jobbar man regelbundet med insatser och kampanjer riktade mot unga, sade Per-Håkan Waern, 1:e vice ordförande.


– Vi har våra unga elektriker som gör ett otroligt jobb. Jag är övertygad om att vi kan skönja samma utveckling här hemma. För något decennium sedan trodde vi kanske att organisationsgraden bland unga skulle fortsätta nedåt. Som givet en naturlag. De unga kommer bara att tänka på sig själva. Det är inte sant. Det är den unga generationen som inger hopp. Det är där som engagemanget är som starkast numer. Vi ska ta tillvara denna kraft, sade Waern.

Text:Leif Göbel

Uppdaterad: