Region Syd

Lena från Lindsténs El pratar med Skånskans reporter Kristina Davidsson. I bakgrunden står Malin, Otis AB och Lennart från ELY, redo att svara på frågor.

Fler kvinnor i byggbranschen!

Arbetsförmedlingen i Malmö, bjöd in arbetslösa kvinnor i Skåne till informationsträff den 7 april 2016.

Dagens tema var; "Att vara kvinna och jobba inom byggbranschen". 

Publicerad:

"Kan man jobba inom byggbranschen även om man blir gravid?"
Detta var en av alla de frågor som vetgiriga kvinnor i varierad ålder och med varierad bakgrund ställde till de yrkeskvinnor som fanns i frågepanelen. Svaret kom snabbt från en plåtslagare tillika fyrabarnsmor! Visst går det – man måste bara planera lite!

Förutom denna uppskattade frågepanel fanns även möjlighet att prata med de olika utbildarna som är verksamma i Skåne, inom vuxenutbildningsområdet. Därefter kunde man gå vidare och prata med de olika arbetsgivar-organisationerna som finns inom byggbranschen. Bland annat så var Sveriges Byggindustri och Målarmästarna på plats!


Givetvis var även elektrikerbranschen representerad. Elbranchens Lokala Yrkesnämnd Skånes utsända fick god hjälp av installationselektriker Lena Nilsson från Lindsténs Elektriska AB samt hissmontör Malin Johansson Olin från Otis AB. Det blev många och långa samtal med flera eventuellt blivande elektriker. Tidningen Skånska Dagbladet var på plats och intervjuade Lena vilket medförde en informativ artikel i morgontidningen 160408.

En mycket positiv förmiddag som säkert kan sätta sina goda spår inom bygg-branschen. Eller som Malin uttryckte sig; "Fler kvinnor i branschen kan medföra att även killarna får lättare att vara pappalediga. Påverkar även arbetsmiljön till det mer positiva. Vi tjejer använder gärna fler hjälpmedel för att undvika ex tunga lyft – killarna inser att de faktiskt kan göra detsamma!"

 

Uppdaterad:
Sidansvarig: Jeanett Magnusson
Kategorier: