Region Mitt

Fotograf: David Aura

Ackordsinfo i Sandviken

Ackordsuppsökaren i VK21 David Aura tog med sig ackordsveteranen Mattias Holmberg till Sandviken för att träffa elektriker på Midroc.

Publicerad:

Det började med frukost på ABF:s lokal på Folkets hus där David och Mattias Holmberg tillsammans med klubbordförande Henrik Holm pratade om fördelar med ackord och tips på arbetssätt samt förhandlingsteknik.

Vissa på avdelningen mäter redan jobben medan andra tycker det saknas förutsättningar för ett bra ackordsarbete och har svårt att ta första steget. Alla 12 st på plats höll med om att ett bra ackord gynnar även arbetsgivaren men att det kan vara svårt att få chefen att inse det.

Sedan genomfördes ett antal arbetsplatsbesök där Mattias Holmberg pratade om hur det går att bli effektivare utan att tumma på kvaliten. Det bläddrades en del i ATL och David förklarade hur raderna ska tolkas vid kluriga montage och vilka tillägg som inte får glömmas. Henrik vittnade om hur mycket bättre förutsättningarna kan vara när alla yrkesgrupper på bygget mäter sina jobb men att det inte ska hindra elektrikerna från att komma igång med ackordet.

Resultatet av dagen blev att en del sedlar ska påbörjas och andra slutföras, med stöd av David Aura så kommer volymen av ackordssedlar att öka för grabbarna på Midroc i Sandviken.

Uppdaterad: