Region Mitt
Carina Paulsson, LO-distiktet i Stockholms län, föredrar om upphandlingar

Carina Paulsson, LO-distiktet i Stockholms län, föredrar om upphandlingar

Fotograf: Claes Thim

Öppet möte om upphandlingar i Huddinge

Vi på El-ettan är med och engagerar oss på många håll och kanter. Vi vill vara där våra medlemmar finns. LO-Huddinge är en del där vi är representerade via Claes Thim, som är förtroendevald på El-ettan.

Publicerad:

Denna gång arrangerade man ett öppet möte i Huddinge för att diskutera upphandlingar. Inbjuden gäst var Carina Paulsson från LO-distriktet i Stockholms län. Det var cirka 40 personer som kom för att lyssna.

Carina började mötet med att redogöra hur upphandlingsindexet ser ut i Stockholmsregionen.

Alla kommuner i Stockholmsregionen har fått svara på frågor kring hur de upphandlar sina varor och tjänster, samt vilken uppföljning man har. Därefter rangordnas kommunerna. Huddinge kommun kom på plats 17 av 25, vilket var en ökning från tidigare år men fortsatt i botten.

Efter en kort frågestund så var tanken att ha en paneldebatt mellan de olika politiska partierna i Huddinge. Tyvärr valde samtliga kommunalråd från de styrande partierna att inte komma. Men Sara Helge Vikmång från Socialdemokraterna fick i alla fall redogöra för hur de arbetar för att förbättra upphandlingarna i kommunen. Tyvärr är de i minoritet, men lovade att om de vinner valet så ska de betydligt förbättra upphandlingsrutinerna i kommunen.

Kvällen avslutades med en workshop, där åhörarna själva fick samtala om vilka frågor de tycker är viktiga att förändra. Frågor som Socialdemokraterna kommer att arbeta vidare med.

Claes Thim

 

Uppdaterad: