Region Mitt

Fotograf: Jan Eriksson

Grötlunch med Klubb 67

Som traditionen höll Klubb 67 den 14 december vår årligt förekommande grötlunch i Årsta Folkets Hus. Som gäst till mötet hade vi inbjudit sportjournalisten Johan Esk på Dagens Nyheter.

Publicerad:

Johan Esk berättade om hur och varför han valt journalistyrket och just sporten. Idag jobbar han mer allmänt som sportkrönikör och inte med de dagliga reportagen. Två känslomässigt starka reportage han berättade om och nyligen gjort var om Skicross-åkaren Anna Holmlund som för ett år sedan kraschade och nu arbetade med sin rehabilitering samt hur han följt skiddrottningen Charlotte Kalla i hennes hårda träning inför skidsäsongen.

Att göra reportage om sin granne, förre UEFA- basen Lennart Johansson hade inte varit helt lätt, det gäller att skilja på arbete och fritid om det ska bli objektiv och proffsig journalistik.

Johan fick varma applåder och en förbundssponsrad tröja som tack för sin medverkan. Gröten smakade bra och alla som ville kunde "backa" och till detta kom skinkmacka, pepparkakor och kaffe. Grötkokare var "Lassarna" Pettersson och Johansson biträdda av "Norre" Norin, stort tack till dem. Första pris i "Gröttipset" gick till Hans Jonsson. Tre fick dela på andrapriset, Sigge Fäldt, Åke Bremberg och Gilbert Langkjaer.

Sen hade vi lotteridragning med ett flertal vinnare som fick välja från ett stort prisbord, där fanns Chokladaskar, väskor, CD-skivor med 50-talsjazz och böcker. Två jubilarer uppvaktades med blomcheckar, Sune Pettersson som fyllt 85 och Göran Olsson som fyllt 80 år. En extra blomcheck tilldelades den förre klubbordföranden Kurt Jerlin.

Uppdaterad: