Region Mitt
Karl-Petter Thorwaldsson och Stefan Löfven

Karl-Petter Thorwaldsson och Stefan Löfven

Fotograf: Claes Thim

El-ettan på valupptakt

LO har haft sin valupptakt på Folkets Hus i Stockholm och givetvis var vi på El-ettan där. Det var nästan 750 personer på plats från hela Sverige samt från olika fackförbund.

Publicerad:

Den 9 september är det val och för oss som fackförening är det ytterst viktigt att vi får en regering som bedriver politik som gynnar oss.

Vi vill se ökade resurser till arbetsmiljö före nedskärningar, vi vill att våra medlemmar får en bra ersättning från a-kassan när de är mellan jobb, vi vill att alla våra medlemmar har ett jobb att gå till. Det är några saker som vi ser som ytterst viktiga. Vi har sett framsteg på områdena men är såklart alltifrån nöjda, men det går framåt.

LOs slogan för valet är Trygghet för vanligt folk. För att se till att vi får en fortsatt socialdemokratisk ledd regering så väntar ett jättearbete. 500 000 samtal ska genomföras innan valdagen och vi kommer dra vårt strå till stacken.

På valupptakten fick vi besök av statsministern. Efter senaste tidens skriverier om utredningen av strejkrätten så gav Stefan Löfven ett väldigt tydligt besked: "En S-ledd regering kommer naturligtvis aldrig ändra maktbalansen på arbetsmarknaden till löntagarnas nackdel".

Även SSUs förbundsordförande Philip Botström kom på besök. Han lyfte ungdomsperspektivet på ett väldigt bra sätt. Det är till stor del oftast unga som har de otrygga anställningarna och de behöver mer hjälp; och här finns det mer att göra.

Efter valupptakten var det middagsbjudning med Stefan Löfven i Nynäshamn. Där träffades fackliga och politiska företrädare för att samtala kring facklig-politisk samverkan och hur den kan bli bättre. Från El-ettan fick vår ungdomsansvarige Claes Thim delta.

Fram till valdagen kommer vi på El-ettan att jobba stenhårt och vi vet att vi har många medlemmar som tycker till. Bjud gärna ut oss på ett arbetsplatsbesök så kan vi samtala närmare. Du når oss enklast på tfn: 0771-10 14 00.

Claes Thim

Uppdaterad: