Region Mitt

Elettan cup 2016 innebandy

Publicerad:

Elettan cup i innebandy 2016 gick i år av stapeln den 22:a oktober på Bosön.
Liksom föregående år drabbades cupen av några sena avhopp vilket medförde att en dubbelserie fick avgöra vilka lag som så småningom skulle få göra upp på center courten senare på dagen.

Mellan planerna stod i sedvanlig ordning långbord med frukt, fräscha mackor, dricka och kaffebryggare prydligt uppställt.

Inbjudande såklart, men nog verkade prisbordets inventarier lika lockande för segerhungriga ungdomar och farbröder. Inte bara en och annan trånande blick avslöjande hungern efter ära och blänkande pokal.

När gruppspelet blåstes igång såg vi hur Assemblin något trevande till slut lyckades manövrera ut Ohmegi 1 med 5-3, samtidigt som gubbarna i Jerkas ganska enkelt och utan större åthävor slog tillbaka Ohmegi 2 med klara 6-1.

Ju närmare slutspel vi tog oss stod det klart att de segrande lagen ur första omgången skulle bli det som skulle göra upp i den prestigefyllda finalen.
Många skratt och lite härligt trash talk senare stod det så klart att Jerkas och Assemblin var lagen som skulle sålla pojkarna från män.

Inför finalen avgjordes bronsmatchen i ett "snackhett" derby mellan Ohmegi 1 och 2. Ohmegi 2 som tidigare vunnit lagens gruppspelsmatch, stod här som segrare med 5-4 efter en tät och underhållande match.

Inför finalen visste vi vad vi hade att göra med; Assemblins relativt unga lag som i gruppspelet vänt 0-1 till 2-1 alldeles i slutet mot ett defensivt spelande Jerkas, och gubbarna i just Jerkas som uppgav av de låg lågt i gruppspelet för att spara sig till slutspel. Sluga gubbar eller trötta gubbar var frågan inför den prestigefulla finalen.

När krutröken lagt sig i finalen och spelare tog i hand kunde vi konstatera att Jerkas dragit det längsta strået i en jämn match där Jerkas tog ledningen med ett och två mål men där Assemblin gång på gång nästan kom ifatt.
Men nästan räcker som bekant inte, och med 5-4 på resultattavlan stod det klart att Jerkas tog sin tredje seger totalt i cupen och därmed får behålla den pråliga bucklan.

En härlig innebandydag avslutades med god lunch och en Jerka som inte kunde sluta le!

//Johan Jäderlund

 

Uppdaterad: