Region Mitt

ELQvinnorna

ELQvinnorna är Elektrikernas nätverk för kvinnliga elektriker, men vi är även så mycket mer. ELQvinnornas fokus ligger på medlemmarnas lika värde och rätt. Vi vill skapa acceptans att få vara olika.

ELQvinnorna startade som ett nätverk för kvinnliga elektriker. För att stötta, stärka och behålla de kvinnor som valt att arbeta inom elbranschen. Nätverket blev en plattform för kvinnor att agera i.

Med åren har ELQvinnorna utvecklats och idag jobbar vi även mycket med att förändra bilden av el-yrket, från att vara ett yrke för män till att vara ett yrke för alla. Vi vill öppna dörrar, vidga vyer och skapa ett nytt klimat för att göra branschen mer inkluderande. Vi tror att en mer jämställd och jämlik elbransch skulle gynna oss alla, inte bara kvinnor. Vi vill skapa acceptans att få vara olika.

ELQvinnorna är en liten del av Elektrikerförbundet och kan inte få förändring på egen hand. Vi behöver tillsammans hjälpas åt och stå upp för varandra.

I alla Elektrikernas verksamhetskretsar (VK) finns en förtroendevaldsom är ansvarig för kvinnlig verksamhet i verksamhetskretsen. Om du har idéer eller förslag på vad ELQvinnorna kan göra i ditt VK så hör gärna av dig till ansvarig för kvinnlig verksamhet i ditt VK!

Du hittar kontaktuppgifter till ELQvinnorna i de olika verksamhetskretsarna under respektive VK här på hemsidan. Det går även bra att maila oss på elqvinnorna@gmail.com.

 • Ninni Blom

  Ordförande

  Ninni Blom

  elq.vk1@gmail.com

  Jobbar på Ikett och sitter med i ELQvinnorna i Verksamhetskrets 1:s styrelse. Kontaktperson för ELQvinnorna i VK 1.

 • Elin Fagerlind

  Sekreterare

  Elin Fagerlind

  elq.vk1@gmail.com

  Jobbar på Ljus & Kraft Lidingö och sitter med i ELQvinnorna i Verksamhetskrets 1:s styrelse. Kontaktperson mot kommunikatörerna i förbundet.

 • Christine Svedjestrand

  Ledamot

  Christine Svedjestrand

  elq.vk1@gmail.com

  Jobbar på MVM projekt och sitter med i ELQvinnorna i Verksamhetskrets 1:s styrelse.

 • Lena Sommerdahl

  Ledamot

  Lena Sommerdahl

  elq.vk1@gmail.com

  Jobbar på Ljus & Kraft Lidingö och sitter med i ELQvinnorna i Verksamhetskrets 1:s styrelse.

 • Sarah Bensige

  Suppleant

  Sarah Bensige

  elq.vk1@gmail.com

Följer du oss på Facebook?

Följ oss gärna på Facebook!
Där får du kontakt med kvinnor i branschen och vi delar med oss av vår vardag. Vi svarar på frågor och finns där som stöd för dig!

ELQvinnorna på Facebook

Uppdaterad: