Fotograf: Anna ledin Wirén

Nyheter från Elektrikerna

Här visas de senaste nyheterna från Elektrikerförbundet. Du kan läsa vad som är aktuellt från facket och nyheter och förändringar som kan vara bra att ha koll på.

 • Vinnare i Ackordstävlingen

  Vi gratulerar ackordslaget från Köpings Elektriska i Köping och ackordslaget från Eitech i Luleå som är juni månads vinnare i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.

 • 6F presenterar förslag på ny lönebildningsmodell

  6F – Elektrikerna, Byggnads, Fastighets, Målarna och Seko – har i över 1,5 års tid arbetat med sitt stora lönebildningsprojekt "Lönebildning för jämlikhet" och presenterar nu sitt slutförslag på ny lönebildningsmodell. Vilka ska bestämma lönerna? Går...

 • Idag lanserar vi Jobbkollen

  Trött på chefen? Pendlar du 2 timmar till jobbet? Dags att prova något nytt? På Jobbkollen har vi samlat alla lediga jobb som du kan söka digitalt inom elbranschen. Så att du kan ägna dig åt annat. Bara för medlemmar!

 • Om Nationaldagen infaller en torsdag är fredagen ledig då?

  Elektrikerna var först med att förhandla fram arbetsfri vardag! Då Nationaldagen infaller en torsdag, som i år, är fredagen ledig. Detta innebär att alla som jobbar på en arbetsplats med Installation- eller Kraftverksavtal är ledig med lön på fredage...

 • 6F-rapport: Europanormen saknar relevans

  I en ny rapport, som presenteras idag, har vi inom 6F – Elektrikerna, Byggnads, Fastighets, Målarna och Seko – gett uppdrag åt professor Nils Gottfries vid Uppsala universitet att titta på sambandet mellan lönebildning, penningpolitik, växelkurs...

 • Insändare från VK 21: Därför röstar vi i EU-valet på söndag

  Fackligt aktiva från verksamhetskrets 21, de som arbetar inom Gävleborgs län och Dalarnas län, träffades och arbetade gemensamt fram en text om varför det är viktigt att rösta på söndag:

 • Kom ihåg att rösta!

  Din röst är viktig! På söndag den 26:e maj är det det val till Europaparlamentet. EU-valet 2019 går mot rekord-valdeltagande, och det gör det extra viktigt att du kräver din rätt, genom att rösta innan eller på valdagen.

 • Vinnare i Ackordstävlingen

  Vi gratulerar ackordslaget från Eitech i Västra Frölunda och ackordslaget från J&B Elinstallationer i Luleå som är maj månads vinnare i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.

 • Vi presenterar: Sebastian Brandt, Verksamhetsledare i VK 8

  Under året har vi presenterat våra verksamhetsledare, de lokala ledarna för en verksamhetskrets (VK), framröstade av medlemmarna som tillhör den kretsen. Nu är det dags för att lära känna Sebastian Brandt som är Verksamhetsledare i VK 8 (områden...

 • Vårt utbildningskoncept Elteknikbranschens Gymnasieskolor (ETG) ger numera extrapoäng vid upphandling hos Arbetsförmedlingen!

  Anslutna yrkesskolor med medlemskap i vårt utbildningskoncept ETG får numera extrapoäng hos Arbetsförmedlingen vid inkomna anbud för att bedriva elektrikerutbildning. Branschen är först med att få in sådana här typer av extrapoäng!

Uppdaterad: