Fotograf: Anna ledin Wirén

Nyheter från Elektrikerna

Här visas de senaste nyheterna från Elektrikerförbundet. Du kan läsa vad som är aktuellt från facket och nyheter och förändringar som kan vara bra att ha koll på.

 • Elektrikerna har nu tecknat kollektivavtal med Svea Renewable Solar AB

  Idag tecknade förbundet kollektivavtal med Svea Renewable Solar AB, därmed återtas alla stridsåtgärder.

 • Nu har vi gått igenom kraven för Kraftverksavtalet

  Nu har vi haft en inledande träff med EnergiFöretagens Arbetsgivareförening (EFA) där vi har gått igenom varandras krav för Kraftverksavtalet för att fullt förstå vad kraven innebär.

 • Elektrikerna har idag växlat krav på Kraftverksavtalet

  Idag växlade Elektrikerna och vår motpart EnergiFöretagens Arbetsgivareförening (EFA) avtalskrav för Kraftverksavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, stärkt arbetsmiljö – ingen ska dö på jobbet och kompetensutveckling.

 • Elektrikerna har idag växlat krav på Larm- och Säkerhetsavtalet

  Idag växlade Elektrikerna och vår motpart STANLEY Security Sverige AB avtalskrav för Larm- och Säkerhetsavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, högre pension och kortare arbetsvecka.

 • Elektrikerna varslar Svea Renewable Solar AB om arbetsnedläggelse och blockad

  Elektrikerförbundet har sedan den 2 april 2019 fört diskussioner och genomfört förhandling enligt Medbestämmandelagen med Svea Renewable Solar AB för att träffa kollektivavtal. Med anledning av att företaget vid förhandlingar vägrat teckna kollektiva...

 • Rapport från Forum Jämställdhet: ”Sverige är väl ett jämställt land?”

  I år anordnades Forum Jämställdhet, Sveriges största jämställdhetskonferens, i Jönköping. Med brandtal, seminarier och metodverkstäder inspirerades deltagarna i hur vi ska nå målet för Agenda 2030, det vill säga FN:s globala agenda för hållbar u...

 • Avtal2020 – Nu går vi igenom kraven

  Vi har nu växlat avtalskrav med Installatörsföretagen på Installationsavtalet och genomfört ett första uppföljningsmöte med deras lilla delegation. Imorgon fredag växlar vi på Larm- och Säkerhetsavtalet med Stanley Security och på måndag fortsätter v...

 • Elektrikerna har idag växlat krav på Installationsavtalet

  Idag växlade Elektrikerna och vår motpart Installatörsföretagen avtalskrav för Installationsavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, högre pension och kortare arbetsvecka.

 • Delta på din verksamhetskrets årsmöte

  Just nu pågår val i Elektrikernas lokala verksamhetskretsar. Som medlem har du möjlighet att rösta fram bland annat vilka medlemmar som ska sitta i kretsens verkställande utskott (VU) och vilka som ska vara ombud på centrala representantskapet (CR)....

 • Resultat från vår medlemsundersökning om företagshälsovård

  349 har svarat på Elektrikerförbundets enkät om de har företagshälsovård och hur ofta de fått gå på kontroll. Drygt 18 % av dessa saknar företagshälsovård och nästan 20 % har inte fått återkommande hälsoundersökning minst vart 3:e år.

Uppdaterad: