Förhandlare från Installatörsföretagen, Seko och Elektrikerna

Förhandlare från Installatörsföretagen, Seko och Elektrikerna

Fotograf: Sofia Schack, Installatörsföretagen

Larm- och Säkerhetsteknikavtalet klart

Elektrikerna och Seko har tecknat ett nytt Larm- och Säkerhetsteknikavtal med Installatörsföretagen. Det nya avtalet innehåller bland annat satsningar på arbetsmiljö och raster. Avtalstiden löper från den 1 juni 2023 till och med den 31 maj 2025 och följer lönenivåerna enligt ”märket” på 7,4 procent.

Publicerad:

Larm- och Säkerhetsteknikavtalet är ett avtal mellan Elektrikerna, Seko och Installatörsföretagen. Medlemmarna som går under Larm- och Säkerhetsteknikavtalet jobbar med mindre larmanläggningar.

Några av löne- och villkorsförändringarna i avtalet är:

  • Avtalsvärdet är på 7,4%.
  • Under perioden blir det två lönerevisioner: 1 juni 2023 på 4,1% och 1 juni 2024 på 3,1%.
  • Höjning av den extra pensionsavsättningen med 0,2% vilket innebär en total extra avsättning på 0,8 % vid avtalsperiodens slut.
  • Partsgemensam arbetsgrupp för utvecklingsavtal. Gruppen ska bland annat se över hur företagen jobbar med företagshälsovården.
  • Inrättande av arbetsmiljöråd som ska verka för en positiv utveckling av arbetsmiljön inom larm- och säkerhetsteknikbranschen. Rådet ska bland annat se över hur en utbildningsstege för skyddsombud ska se ut.
  • En hårdare skrivning om arbetsgivarens ansvar att se till att planera raster samt att se till att det går att kyla och värma maten. Om inte detta sker, så kan rasten bli utbytt mot måltidsuppehåll.


Läs överenskommelsen i sin helhet

Uppdaterad: