Skicka in förslag på ändringar i Elektrikernas stadgar

Vi har nu startat arbetet med att se över och förändra våra stadgar inför förbundsmötet 2022. Förbundets stadgar är de interna regler som gäller för föreningen och därför vill vi gärna ha in förbättringsförslag från dig som medlem.

Publicerad:

Vi ska tänka fritt och stort – vi ska organisera framtidens fackförbund! Vi har ett behov av att hitta en medlemsnära process som involverar fler lokalt och skapar en bredare demokratisk plattform. Förbundet behöver också bli tydligare i både struktur och demokratiska processer.

I oktober 2021 ska stadgegruppen som förbundsstyrelsen tillsatt ha ett färdigt förslag som kommer att skickas ut på remissrunda efter att förbundsstyrelsen antagit förslaget. Verksamhetskretsarna kommer få i uppgift att bjuda in medlemmar och förtroendevalda i arbetet med ett remissvar.

För att skicka in förslag på hur Elektrikernas stadgar kan förbättras fyll i formuläret på Mina sidor under ”Skicka in förslag på ändringar i Elektrikernas stadgar” så kommer stadgegruppen att få ta del av dina idéer.

Senast stadgarna uppdaterades var vid förbundsmötet 2018. Du kan ladda ned och läsa de nuvarande stadgarna genom att klicka på "Elektrikernas stadgar" nedan.

Uppdaterad: