Sebastian Brandt, Verksamhetsledare i VK 8

Sebastian Brandt, Verksamhetsledare i VK 8

Vi presenterar: Sebastian Brandt, Verksamhetsledare i VK 8

Under året har vi presenterat våra verksamhetsledare, de lokala ledarna för en verksamhetskrets (VK), framröstade av medlemmarna som tillhör den kretsen. Nu är det dags för att lära känna Sebastian Brandt som är Verksamhetsledare i VK 8 (områdena Skåne län och Blekinge län).

Vem är du?

Jag heter Sebastian Brandt och är 35 år gammal. Bor sedan några år tillbaka i Lund. Jag tog studenten i Ystad 2002 och har jobbat på lite olika företag i Skåne samt en vända i Norge.

När gick du med i förbundet?

Jag blev medlem direkt efter studenten, men valde en annan yrkesbana strax efter. Jag kom tillbaka till förbundet 2007 och har varit medlem sedan dess!

Vad är det roligaste med att vara VK-ledare?

Jag har i skrivande stund varit VK-ledare i två veckor, så jag får få be om att få återkomma när jag har landat mer i rollen. Jag har varit verksam i förbundet under en ganska lång tid så utifrån det tycker jag det roligaste är att träffa medlemmar ute på arbetsplatserna eller på möten. Men jag känner mig hedrad av att ha fått förtroendet till det här uppdraget! Jag ser jättemycket fram emot dom nya utmaningarna som följer med det.

Vad tycker du är de viktigaste frågorna för förbundet att arbeta med?

Vi måste jobba för att hålla oss relevanta i dagens samhälle när alla kanske inte förstår vikten av ett medlemskap. Sedan finns det en annan front där vi måste bli mer aktiva och det är att påverka våra beslutsfattare. Det krävs politik för arbetare. Utan oss blir det mörkt i stugan!

Hur kan vi bli fler medlemmar?

Vi måste fortsätta att vara ett kampförbund samt bilda medlemmar och förtroendevalda i vad det är för mening med vår förening! Rekrytering och närhet till medlemmarna är prio i denna fråga. Vi kommer förhoppningsvis hålla i den positiva medlemsutvecklingen och vara många fler om ett år!

Uppdaterad: