Ylva Johansson, Olle Strömberg, Petter Johansson och Jonas Wallin

Ylva Johansson, Olle Strömberg, Petter Johansson och Jonas Wallin

Fotograf: Diana Oldenburg

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson gästar vår fackligt-politiska konferens

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson gästade Elektrikernas fackligt-politiska konferens. Hon berättade om det politiska läget efter januariöverenskommelsen men talade framförallt om vad som ska göras med anledning av de 10 dödsolyckor som redan skett på svenska arbetsplatser 2019.

Publicerad:

Våra fackligt-politiska representanter fick möjlighet att ställa frågor till Arbetsmarknadsministern och hon berättade mer om regeringsbildningen.

Hon stannade också på en arbetslunch där hon tillsammans med Elektrikernas ordförande Jonas Wallin, Elektrikernas ansvarige för fackligt-politiskt arbete och Kraftverksavtalet Petter Johansson och Olle Strömberg, Linjemontör på Infratek, diskuterade arbetsmiljöläget i elbranschen. Bara under 2018 har fem elmontörer fått sätta livet till och förbundet jobbar hårt med påverkansarbete för att få till en förändring. Mötet med Ylva Johansson var givande och vi fick ett positivt gensvar vilket lovar gott för framtiden.

– Det här är en av mina först prioriterade frågor, sade Ylva Johansson om vad hon ska göra i sin roll som Arbetsmarknadsminister för att få ned dödsolyckorna på svenska arbetsplatser. Se delar ur Ylvas tal nedan.

Uppdaterad: