2019

  • Om Nationaldagen infaller en torsdag är fredagen ledig då?

    Elektrikerna var först med att förhandla fram arbetsfri vardag! Då Nationaldagen infaller en torsdag, som i år, är fredagen ledig. Detta innebär att alla som jobbar på en arbetsplats med Installation- eller Kraftverksavtal är ledig med lön på fredage...

  • 6F-rapport: Europanormen saknar relevans

    I en ny rapport, som presenteras idag, har vi inom 6F – Elektrikerna, Byggnads, Fastighets, Målarna och Seko – gett uppdrag åt professor Nils Gottfries vid Uppsala universitet att titta på sambandet mellan lönebildning, penningpolitik, växelkurs...

  • Insändare från VK 21: Därför röstar vi i EU-valet på söndag

    Fackligt aktiva från verksamhetskrets 21, de som arbetar inom Gävleborgs län och Dalarnas län, träffades och arbetade gemensamt fram en text om varför det är viktigt att rösta på söndag:

  • Kom ihåg att rösta!

    Din röst är viktig! På söndag den 26:e maj är det det val till Europaparlamentet. EU-valet 2019 går mot rekord-valdeltagande, och det gör det extra viktigt att du kräver din rätt, genom att rösta innan eller på valdagen.

  • Vinnare i Ackordstävlingen

    Vi gratulerar ackordslaget från Eitech i Västra Frölunda och ackordslaget från J&B Elinstallationer i Luleå som är maj månads vinnare i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.

  • Vi presenterar: Sebastian Brandt, Verksamhetsledare i VK 8

    Under året har vi presenterat våra verksamhetsledare, de lokala ledarna för en verksamhetskrets (VK), framröstade av medlemmarna som tillhör den kretsen. Nu är det dags för att lära känna Sebastian Brandt som är Verksamhetsledare i VK 8 (områden...

  • Vårt utbildningskoncept Elteknikbranschens Gymnasieskolor (ETG) ger numera extrapoäng vid upphandling hos Arbetsförmedlingen!

    Anslutna yrkesskolor med medlemskap i vårt utbildningskoncept ETG får numera extrapoäng hos Arbetsförmedlingen vid inkomna anbud för att bedriva elektrikerutbildning. Branschen är först med att få in sådana här typer av extrapoäng!

  • Ny 6F-rapport: Olika risker med en långsiktigt minskning av löneandelen i ekonomin

    Idag presenterar vi inom ramen för 6Fs lönebildningsprojekt "Lönebildning för jämlikhet" en rapport där fördelningen mellan vinster och löner i ekonomin studeras. Rapporten "Olika risker med en långsiktig minskning av löneandelen i ekonomin" är skriv...

  • Har du koll på vad som ska ingå i din företagshälsovård?

    Hjälp oss ta reda på hur det ligger till med kunskapen om företagshälsovård, som de flesta av våra medlemmar har rätt till enligt kollektivavtalen. Genom att svara på enkäten hjälper du oss hjälpa våra medlemmar!

  • Elektrikernas ordförande Jonas Wallins 1 maj tal

    Är du en av dem som inte kan vara på plats idag i Ludvika (i stadsparken från klockan 15:00) när förbundets ordförande Jonas Wallin håller sitt 1 maj-tal? Då har du möjlighet att läsa talet här!