Louise Olsson, Verksamhetsledare i VK 1

Louise Olsson, Verksamhetsledare i VK 1

Fotograf: Kristian Pohl

Vi presenterar: Louise Olsson, Verksamhetsledare i VK 1

Under kommande veckor kommer vi att presentera våra verksamhetsledare, de lokala ledarna för en verksamhetskrets (VK), framröstade av medlemmarna som tillhör den kretsen. Först ut är Louise Olsson som är Verksamhetsledare i VK 1 (områdena Stockholms län och Gotlands län) sedan våren 2017.

Publicerad:

Vem är du?

Jag är anställd på Assemblin som entreprenad elektriker, 33 år, född och uppvuxen i Nacka utanför Stockholm. Väldigt aktiv på fritiden, kör både thaiboxning på Nacka Dojo och är instruktör för spinning och HIT på Friskis & Svettis.

När gick du med i förbundet?

När jag gick i gymnasiet på El-programmet blev jag elevmedlem sedan blev jag aktiv medlem när jag var klar med utbildningen och började jobba 2006.

Vad är det roligaste med att vara Verksamhetsledare?

Det jag älskar med mitt uppdrag är att det är så varierade från dag till dag, jag har aldrig långtråkigt och det ger utrymme för kreativitet. Jag, precis som de flesta elektriker, har en yrkesstolthet och man vill alltid göra sitt bästa, jag är envis och målinriktad och trivs som bäst när jag får vara "spindeln i nätet".

Vad tycker du är de viktigaste frågorna för förbundet att arbeta med?

Två saker som jag anser vara otroligt viktigt är:

1. Vi ska verka för en god arbetsmiljö. Våra medlemmar ska inte skada sig eller ännu värre, inte komma hem från jobbet.

2. Vår styrka ligger i hur många vi är, vi behöver bli fler medlemmar för att kunna ställa krav och förhandla fram de bästa kollektivavtalen.

Hur kan vi bli fler medlemmar? Idag är vi 2950 medlemmar i din verksamhetskrets. Hur många är vi om ett år?

Nyckeln ligger i fackliga studier. Har man förstått vår historia, vår ideologi och vad vi har åstadkommit på över 100 år av facklig verksamhet så förstår man också vikten av att hålla ihop.

Det är viktigt att man förstår värdet av ett medlemskap i Elektrikerförbundet annars är risken att man lämnar och vi behöver våra medlemmar eftersom de är våra ögon och öron där ute på arbetsplatserna. Det är genom dem vi får reda på när det inte står rätt till och det finns inget annat organ som övervakar att kollektivavtalen följs. Under nästa år ska vi passera 3000 gränsen, vi är nära nu och vi försöker komma ut och träffa potentiella medlemmar så mycket vi kan.

Uppdaterad: