Elektrikerna enda LO-förbund som är samarbetspartner till Statement Festival

Mellan 31 augusti till 1 september äger Statement Festival rum i Göteborg. En festival som startades som en reaktion på de otaliga övergreppen på kvinnor som inträffat på musikfestivaler. Elektrikerförbundet är med som samarbetspartner för att stötta initiativet och uppmärksamma frågan.

Publicerad:
Per-Håkan Waern, 1:e vice ordförande

Per-Håkan Waern, 1:e vice ordförande

Fotograf: Anna Ledin Wirén


– För oss är detta också ett viktigt statement. Vi har i spåren av Metoo-rörelsen fått otaliga exempel på hur kvinnor kränks på sina arbetsplatser och också bland annat på festivaler. Därför var vi glada över att få frågan att stötta detta intiativ om en rockfestival bara för kvinnor, säger förbundets vice ordförande Per-Håkan Waern som bland annat ansvarar för förbundets demokratiutveckling och organisering och fortsätter:

– Vårt kvinnliga nätverk ELQvinnorna kommer att finnas på plats för att knyta kontakter och berätta om vilket fantastiskt yrke vi har. Vi vill som förbund se fler kvinnor i vår elbransch, detta samtidigt som vi vill undanröja unkna strukturer och värderingar. Vi har som förbund nolltolerans mot alla former av kränkningar. Att stötta den här festivalen är ett sätt bland många för att driva utvecklingen i rätt riktning. Det är vårt statement! avslutar Per-Håkan.


Läs mer om Statement Festival

ELQvinnorna – En del av Elektrikerna

ELQvinnorna är ett nätverk för kvinnliga elektriker. Ett nätverk som finns till för att Stötta, Stärka och Behålla.

STÖTTA kvinnor i sitt yrkesval när vardagen känns tung och motig genom att skapa nätverk och kontakter.

STÄRKA kvinnor som känner sig nedtryckta, blyga eller utnyttjade genom att träffas i olika sammanhang.

BEHÅLLA de kvinnor som finns inom elyrket genom att finnas till för varandra. Tillsammans är vi starka!

Kontakta ELQvinnorna
Vill du ha kontaktuppgifter till ELQvinnor i landet? Kontakta din region eller mejla elqvinnorna@gmail.com. ELQvinnorna finns också på Facebook. Där får du kontakt med kvinnor i branschen och vi delar med oss av vår vardag. Vi svarar på frågor och finns där som stöd för dig!

Följ ELQvinnorna på Facebook

Uppdaterad: