Fotograf: Anna Ledin Wirén

Ackordshanteringsprogrammet Centrala Ackcent avslutas

Förbundet måste dessvärre avsluta Centrala Ackcent 2018-01-01 Detta då leverantören av dataplattformen som Centrala Ackcent ligger på är föråldrad och kommer att läggas ner av leverantören.

Publicerad:

Detta betyder att Ackordskontrollen inte längre kan hantera sedlar med fördelningen som gällde till och med 2013-12-31. Ackordskontrollen har informerat de medlemmar som fortfarande lämnar in med det slutdatumet. Dessa medlemmar har fått hjälp att komma igång med det nya webbaserade systemet Ackordswebben.

Lokala Ackcent kommer att finnas kvar. Dock så har förbundet begränsade möjligheter att uppdatera Lokala Ackcent med till exemplet nya priser. Förbundet arbetar med att ta fram en app till Ackordswebben som kan användas offline. När den är klar så kommer även Lokala Ackcent att stängas ner.

Hör av dig till Ackordskontrollen

Har du frågor om ackord  eller behöver hjälp kan du höra av dig till Ackordskontrollen på:

010-434 06 50 eller ackord@sef.se

Öppettider
måndag-torsdag kl: 08:00-16:00
fredag kl: 08.00-12:00

Hur gör jag om jag vill börja jobba på ackord?

Det bästa sättet att få veta mer om ATL är att du går en studiecirkel. Då får du lära dig grunderna om avtalet och om hur listan fungerar.

Det finns också flera hjälpmedel, till exempel ackordsmätningssystemet Ackordswebben som är ett webbaserat system som hanterar hela kedjan från ackordsregistrering till att löneunderlag skickas ut. Till hjälp har du också instruktionsfilmer som förklarar de olika momenten.

Ta kontakt med din verksamhetskrets om du är intresserad av att gå en studiecirkel eller om du vill veta mer om ackord (ATL).

Du kan även ringa vår medlemsservice Kontakten 0771-10 14 00 så hjälper vi dig!

Uppdaterad: