Fotograf: Diana Oldenburg

Förtroendevalda kraftverkare från hela landet samlade

Under två dagar har nästan 30 kraftverkare från hela Sverige samlats för att utbilda sig, byta kunskaper och lära av varandra.

Publicerad:

Huvudpunkten på agendan är att gå igenom allt nytt i kollektivavtalet sedan årets avtalsförhandlingar. Utbildningen i avtalet ges för att de förtroendevalda ska på bästa sätt klara det fackliga uppdraget ute på sina arbetsplatser.

En ny del efter avtalsförhandlingarna är en arbetsgrupp om utökat förhandlingsmandat, vilket innebär att de förtroendevalda kraftverkarna får förhandla i fler frågor åt Elektrikerna medlemmar som går under Kraftverksavtalet än tidigare. Under dessa två dagar kommer de få säga sitt om arbetsgruppen och påverka hur de ska arbeta framöver. Genom att träffas och utbyta erfarenheter och prata om lokala och regionala tvister hoppas vi kunna lära av varandra och bli ännu bättre i framtida förhandlingar.

Centralt arbetsmiljöansvarig ombudsman Tina Nordling är även på plats och berättar om vad den nya ellagen som trädde ikraft i somras innebär för våra medlemmar.

Uppdaterad: