Dags att skriva motioner

I en facklig demokratisk organisation som Elektrikerna så är inget så viktigt som medlemmar och förtroendevaldas engagemang och idéer! Du kan delta på många olika sätt för att bidra till ett starkt och framgångsrikt medlemskap i föreningen, du kan engagera dig på din klubb, ta på dig ett uppdrag eller skriva förslag på förändringar eller förbättringar, dvs skriva motioner.

Publicerad:

Motionstiden för vårt centrala representantskap den 30 november i höst går ut 3 månader innan, dvs den 30 augusti, detta är reglerat i stadgarna. Innan dess ska verksamhetskretsen du tillhör hinna skriva ett utlåtande.

Har du något som du tycker behöver förändras så ska du skriva en motion. Kontakta din Verksamhetskrets (VK) om du behöver hjälp med hur du ska gå tillväga, kontaktuppgifterna finns på hemsidan under region!

Du kan skriva motioner inom alla områden som förbundets verksamhet omfattar, dvs vad vi gör, hur vi gör saker och hur detta ska finansieras!

Vårt arbete i förbundet regleras av våra stadgar och utgår från grundsynen om människors lika värde.

Obs! Vill du förändra i kollektivavtalet som förhandlas med våra olika motparter så skriver du ett avtalsförslag, detta görs i en annan process.

Uppdaterad: