Fotograf: Diana Oldenburg

Försäkringsansvariga träffas för att bli ännu bättre på försäkringar

Under två dagar har försäkringsansvariga från hela förbundet träffats för vidareutbildning, utbytte av idéer och verksamhetsplanering.

Publicerad:

Med besök från bland annat Folksam, AFA och HELP har de som jobbar med försäkringsinformation i Elektrikerna fått uppdaterad fakta om vad försäkringarna som ingår i medlemskapet innehåller.


David Aura, Försäkringsinformatör och elektriker från Region Mitt, berättar att han tycker att det är väldigt bra att få veta mer i detalj hur ersättningarna och skyddet för medlemmar ser ut då han ofta jobbar med att berätta för medlemmar hur försäkringarna som ingår i medlemskapet fungerar. Han säger att han i sitt dagliga jobb som installationselektriker brukar berätta för andra elektriker om försäkringar och informera och svara på frågor, då är det bra att ha uppdaterad info.

Han säger dock att:

"Den stora svårigheten är att nå ut och att få folk engagerade."

Men genom att anordna klubbmöten och få igång försäkringsdiskussioner i sin verksamhetskrets planerar han att nå ut till fler.

 

HELP pratar om sin Juristförsäkring

HELP pratar om sin Juristförsäkring

Fotograf: Diana Oldenburg

 

Nina Embrin, Försäkringsansvarig administratör från Region Syd, tycker att det bästa med konferensen har varit att:

"Delge varandra hur vi jobbar för att nå ut till medlemmar."

Hon tycker också att det är viktigt att kunna diskutera hur olika regioner har olika förutsättningar men att det är betydelsefullt att prata om vad de olika regionerna gör bra och att se det positiva i deras arbete. Hon var överens med David att det viktigaste när man kommunicerar försäkringar är att nå ut på ett personligt plan och på plats prata med medlemmar.

Resten av eftermiddagen kommer ägnas åt att sätta upp en verksamhetsplan och gemensamt komma fram till vad alla kan göra för att komma ut mer och prata försäkringar.

Dessa försäkringar ingår i medlemskapet

logga

Inkomstförsäkring
Hemförsäkring 
Olycksfallsförsäkring Fritid
Grupplivförsäkring
Advokatförsäkring HELP

Läs mer om medlemsförsäkringar

Uppdaterad: