7 300 i extrapension

Fotograf: Diana Oldenburg

Tjäna extra i pension med kollektivavtal och medlemskap

Du som jobbar på ett företag med kollektivavtal (Installation & Kraftverk) får ca 7300 kr extra i månaden tack vare avtalspensionen och vår extra pensionsavsättning.

Avtalspension får du som jobbar på ett företag med kollektivavtal. Elektrikerna har dessutom förhandlat fram en extra pensionsavsättning till dig som jobbar på våra avtal Installation eller kraftverk.

På ett arbetsliv ger denna extra avsättning i snitt ca 2000 kr extra i månaden sedan när du går i pension. Denna uträkning är beräknad på en extra premieavsättning på 1%. Nu har vi lyckats förhandla fram ytterligare 0,5% så nu kommer du få du ännu mer! Med 1,5% extra pensionsavsättning har Elektrikernas medlemmar en av de bästa pensionsavsättningarna.

Det kan kännas skönt när inkomsten krymper!

Tänk på vikten av att jobba på ett företag med kollektivavtal, du kan förlora tusentalskronor i månaden av att inte göra det! På Kollektivavtalskollen kan du kolla om ditt företag har kollektivavtal eller inte.

Nyfiken på hur vi har räknat?

När vi gjorde utträkningarna tog vi hjälp av Folksam så att vi med trygghet kan säga att alla siffror stämmer. Alla beräkningar är gjorda av Håkan Svärdman, Välfärdsanalytiker.

Uppdaterad: