Vägen framåt

Fotograf: Anna Ledin Wirén

Målgrupp Medlemmar, förtroendevalda och anställda inom facket
Sista anmälningsdag 1 oktober 2021
Datum och ort 27 oktober 2021
Lidingö

Kursbeskrivning

Vägen framåt är en kurs för dig som vill lära dig att med självförtroende kunna samtala och debattera fackliga och politiska frågor i olika forum. Under tre dagar får du lära dig mer om människor och samhällets drivkrafter, hegemoni, ekonomiska läror och begrepp samt fördjupa dig i den svenska modellen. Varmt välkommen att söka!
Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att hålla kursen så säkert som möjligt. Om Folkhälsomyndighetens riktlinjer ändras kan kurstillfället skjutas fram, förutsatt att kursen inte hålls digitalt.

Syfte

Många medlemmar, förtroendevalda och anställda saknar grundläggande kunskaper om samhällsekonomi och har svårt att orientera sig i samhällsdebatten. Syftet med Vägen framåt är att deltagarna ska få en grundläggande ideologisk förståelse så att de med självförtroende kan samtala och debattera fackliga och politiska frågor i olika forum.

Mål

Att deltagaren ska känna sig tryggare i samtal och diskussioner om hur samhället och arbetsplatsen kan formas i framtiden. Att deltagare efter genomförd kurs ska öka sina kunskaper kring konflikten mellan arbete och kapital, samhällets utveckling och hur olika ideologier har växt fram samt arbetarrörelsens strategier i dagens samhälle. Målet är också att deltagarna bättre ska kunna förstå och analysera samhällsdebatten.

Kurstillfällen

Datum
Plats
Kommentar
Anmälan
Datum: 2022-02-09
Plats: Skåne
Kommentar:
Anmälan: Senast: 2021-12-01
Information & anmälan
Datum: 2022-02-16
Plats: Lidingö
Kommentar:
Anmälan: Senast: 2021-12-31
Information & anmälan
Datum: 2022-03-07
Plats: Seglora
Kommentar:
Anmälan: Senast: 2022-01-31
Information & anmälan
Datum: 2022-04-11
Plats: Östersund
Kommentar:
Anmälan: Senast: 2022-01-31
Information & anmälan