Avtal2020 – Nu går vi igenom kraven

Vi har nu växlat avtalskrav med Installatörsföretagen på Installationsavtalet och genomfört ett första uppföljningsmöte med deras lilla delegation. Imorgon fredag växlar vi på Larm- och Säkerhetsavtalet med Stanley Security och på måndag fortsätter vi växla krav med EFA på Kraftverksavtalet.

Publicerad:

Syftet med de inledande kansliträffarna är att reda ut vad deras krav betyder och gå igenom våra krav samt försöka få en gemensam bild över vilka frågor som ligger på bordet på respektive avtalsområde.

Inom vissa områden har redan några frågor utvecklats mellan parterna för att när delegationerna är på plats mer noga kunna gå igenom vad som menas med kraven, delegationsvis.

Det är lätt att konstatera att det kommer bli intensiva och svåra förhandlingar under mars och april. Vi står i ett antal frågor på helt motsatta sidor i våra krav men det finns säkert också frågor som parterna kan finna goda lösningar på.

Vi fortsätter det goda arbetet ute lokalt med att mobilisera våra medlemmar och rekrytera fler medlemmar, det är avgörande för hur den här avtalsrörelsen slutar.

Inget är klart förrän det är klart och på vägen framåt kommer vi göra allt vi kan för att förbättra våra medlemmars villkor och i de fall vi behöver hålla i de framgångar vi sedan tidigare har utverkat, kommer vi sätta ner foten med medlemmarnas stora stöd i ryggen.

Nu kör vi.

Mikael Pettersson
Förhandlingschef, Svenska Elektrikerförbundet

Vill du veta mer om 2020 års avtalsrörelse?

Avtal2020

Vill du läsa våra och våra motparters krav? Hur en avtalsrörelse går till? Vilka vi förhandlar med? Eller kolla upp viktiga datum? På vår Avtal2020-sida har vi samlat all info om 2020 år avtalsrörelse!

Läs mer om Avtal2020

Uppdaterad: