Ombud på CR

Ombud på CR

Fotograf: Diana Oldenburg

Centrala Representantskapets 60 ombud

På bild syns medlemmarnas framröstade representanter på Elektrikerförbundets Centrala Representantskap (CR). På detta Centrala Representantskap har temat varit Framtid.

Publicerad:

CR är förbundets högst beslutande organ mellan Förbundsmötet som är vart 4:e år. Totalt är det 60 ombud på plats vars uppgift är att ta beslut för förbundets ca 25 000 medlemmar.

Under våren har det pågått en medlemsdialog för att fler medlemmar ska involveras före, under och efter Förbundsmötet, som äger rum 2018. Vårt mål är att 5000 elektriker ska få sina röster hörda inför Förbundsmötet. Svaren får vi in ute på arbetsplatsbesök och på webben. Frågorna som besvarats handlar om:

  • Medlemmarnas situation och behov
  • Mål för utveckling av förbundet
  • Idéer och förslag på lösningar för att nå målen

Inför CR har vi hitintills fått in cirka 400 svar från förbundets medlemmar. På CR har vi haft workshops där alla svar har gåtts igenom av de 60 ombuden på plats. Även grupparbeten där representanterna noga går igenom förbundets stadgar för att se till att de är moderna och hänger med i samhällets utveckling. Rent konkret är tanken att detta ska leda fram till ett antal förändringsförslag som sedan ska beslutas om på Förbundsmötet 2018.

 

Vill du som medlem vara med och påverka Elektrikernas framtid?

Svara på frågorna på www.sef.se/medlem/fm2018 eller lämna in en motion till din verksamhetskrets!

Uppdaterad: