Centrala Representantskapet

Centrala Representantskapet (CR)

Fotograf: Diana Oldenburg

Centrala Representantskapet öppnat

Två gånger per år samlas Centrala Representantskapet, en gång på hösten och en gång på våren. Där fattas beslut om bland annat handlingsplan, budget, årsredovisning och motioner.

Publicerad:

Elektrikernas ordförande Jonas Wallin öppnade det Centrala Representantskapet (CR) med att hålla tal. Ett utdrag ur talet:

"Men oavsett vad, så kan dom, och framförallt alla våra medlemmar, räkna med att vi förvaltar det förtroende vi bär. Att vi visar på kraften som finns när vi håller ihop. Det finns en berättelse som jag har hört länge nu, inom facket, och som handlar om att facket hela tiden tappar i förtroende. Men faktum är att det vi gör, märks. På många plan. Ett kvitto fick vi när vi fick se den mätning av anseende för institutioner, företag, medier och organisationer som Kantar Sifo presenterade för några veckor sedan.
Förbundsordförande Jonas Wallin

Förbundsordförande Jonas Wallin

Fotograf: Diana Oldenburg

 

För första gången mättes förtroendet för Elektrikerförbundet, och det visade sig att vårt förbund är det av LO-förbunden som svenskarna har mest förtroende för. Det ska vi ta åt oss av. Det är vårt arbete som gett resultat.

Glädjande var också att förtroendet för facket överlag ökat, och vi kan säga att vi är på väg i en annan riktning.

Det är inte det enda resultatet vi fått av vårt arbete den här våren. Avtal med en arbetstidsförkortning med två timmar, löneökningar på 6,5 procent på tre år, förbättrade pensioner, reseregler, viloregler, ackordsfördelning, permissionsregler och arbetsmiljö.

Att vi kan sluta bra avtal är det bästa beviset för vår fackliga styrka. Det är styrkeförhållandena mellan oss och arbetsgivarna som avgör hur bra avtal vi kan få, och vår sammanhållning både i LO och i förbundet är det som ger oss styrka."

Uppdaterad: